Путін замість себе відправить на саміт G20 на Балі Лаврова — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін замість себе відправить на саміт G20 на Балі Лаврова — ЗМІ

Путін замість себе відправить на саміт G20 на Балі Лаврова — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Володимир Путін не відвідає саміт Великої двадцятки наступного тижня, оскільки Кремль хоче захистити його від потенційної напруженості через вторгнення в Україну. Замість Путіна на саміт поїде міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Джерело: Bloomberg

Замість Путіна на саміт G-20 поїде Лавров

Рішення Путіна дозволяє уникнути потенційної конфронтації з іншими світовими лідерами, включаючи президента США Джо Байдена, який назвав російського президента «воєнним злочинцем».

Кремль також ризикував, що Путіна будуть уникати європейські лідери під час саміту 15-16 листопада на індонезійському острові Балі.

У березні Байден заявив, що Росію слід виключити з G-20 у відповідь на вторгнення в Україну.

Президент Індонезії Джоко Відодо відмовився відкликати запрошення Путіну, оскільки його країна, яка головує у G-20, прагнула зберегти нейтральну позицію. Натомість Відодо також запросив на саміт як гостя президента України Володимира Зеленського.

3 листопада Зеленський мав розмову з Відодо про підготовку до G-20, а потім повідомив журналістам, що не братиме участі в саміті, якщо на нього приїде Путін.

Російські офіційні особи сподівалися, що саміт дозволить Путіну мати неформальний контакт із американськими та європейськими колегами, але стало зрозуміло, що цього не станеться. Мета полягає в тому, щоб Путін і Байден зустрілися, але Байден, здається, не готовий до цього, - сказав голова заснованої Кремлем Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов.

Президент США заявив, що не зустрінеться з Путіним на Балі, щоб обговорити війну в Україні, і готовий лише вести переговори про звільнення ув'язнених американських громадян у Росії, включаючи зірку бескетболу Брітні Ґрайнер, у рамках можливого обміну полоненими.

В 2014 році на саміті G-20 в Австралії, який відбувся невдовзі після того, як Росія анексувала Крим, Путін зіткнувся з гострою критикою з боку західних лідерів і покинув засідання раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?