Путін заявив, що західні землі Польщі є "подарунком Сталіна". У Польщі відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив, що західні землі Польщі є "подарунком Сталіна". У Польщі відреагували

Путін заявив, що західні землі Польщі є "подарунком Сталіна". У Польщі відреагували
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що посла РФ викличуть до МЗС після слів президента РФ про те, що Сталін нібито "подарував" Польщі землі.

Джерело: росЗМІ, Матеуш Моравецький

Польща відповіла на скандальну заяву Путіна

Сталін був воєнним злочинцем, винним у смерті сотень тисяч поляків. Історична правда не підлягає суперечці. Посла Російської Федерації викличуть до МЗС, - написав Моравецький.

Уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин також відповів на заяви Путіна.

Жалюгідний кремлівський зануда знову повторює брехню про Польщу і намагається фальсифікувати правду про війну проти України, - написав він.

Він додав, що російський диктатор знову використовує історичний ревізіонізм для поширення неправдивих звинувачень проти Польщі.

Що сказав Путін про Польщу

Під час наради з постійними членами Радбезу 21 липня Путін згадав про те, що зараз нібито обговорюється створення польсько-литовсько-українського з’єднання.

В цьому диктатор побачив нібито "загрозу окупації Західної України" та заявив, що це "не буде чимось новим".

Хочу нагадати про те, чим закінчилася для Польщі така агресивна політика. Закінчилася вона трагедією 1939 року, коли Польщу західні союзники покинули на поталу німецькій воєнній машині і вона фактично втратила свою незалежність і суверенітет, які відновила величезною мірою завдяки СРСР. І саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні землі на Заході, землі Німеччини. Це саме так, західні території сучасної Польщі – це подарунок Сталіна полякам, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?