Путін здивував реакцією на результати виборів в Молдові
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін здивував реакцією на результати виборів в Молдові

Путін здивував реакцією на результати виборів в Молдові
Джерело:  online.ua

Офіційний Кремль відреагував на результати виборів в Молдові, за підсумками ЦВК оголосила президентом країни Майю Санду. Незважаючи на поразку друга російського глави Володимира Путіна Ігоря Додона, в Москві чекають вибудовування добрих і тісних відносин та співробітництва з Кишиневом. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков при цьому визнав, що через проєвропейську політику Санду Кремлю доведеться налагоджувати робочі відносини з новою президенткою Молдови, але він переконаний, що це вдасться зробити. До речі, і сам Путін оперативно виступив із заявою про вибори в Молдові. Він привітав Санду з перемогою і висловив надію, що вона буде працювати саме в інтересах молдавського народу, що, на думку Путіна, полягає в вибудовуванні добрих і тісних відносин з Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Розраховую, що Ваша діяльність на чолі держави сприятиме конструктивному розвитку відносин між нашими країнами. Це, безсумнівно, відповідало б корінним інтересам народів Росії та Молдови", - написав Путін у вітальній телеграмі Майї Санду, якій побажав успіхів, міцного здоров'я і благополуччя.

Спікер Кремля в свою чергу підкреслив, що російська влада з повагою ставиться до вибору молдавського народу. Пєсков підкреслив, що взаємини Путіна з Санду будуть грунтуватися на взаємовигідній основі з урахуванням інтересів обох сторін.

Як відомо, Майя Санду перемогла на виборах президента Молдови. За підсумками обробки 100% протоколів вона отримала 57,75% голосів, а Ігор Додон набрав 42,25%. Явка на виборах склала 52,78%. Додон вже визнав свою поразку, але має намір оскаржувати підсумки голосування в суді.

"Вибори закінчилися, пора працювати. Попередній підрахунок показує, що мій опонент виграв. Я попередньо її вітаю. Але були безпрецедентні порушення ... І в цій ситуації я зобов'язаний використовувати всі законні методи, щоб опротестувати ці результати. Я не закликаю нікого виходити на вулиці, але суд потрібно пройти ", - підвів підсумки виборів у Молдові чинний лідер.

Нагадаємо, Майя Санду відома як прихильниця європейської інтеграції Молдови. Вона жорстко критикує чинну владу за корупцію і відкрито виступає за територіальну цілісність України. У той же час Санду підтримує діалог з Росією для врегулювання придністровського питання. Тому після обрання президентом має намір провести переговори з Путіним, на яких буде домагатися виведення російських військ з Придністров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив не визнавати перемогу Байдена до оголошення офіційних результатів виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?