Путін живе із Кабаєвою в резиденції на Валдаї і заробляє на грошах з офшору
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін живе із Кабаєвою в резиденції на Валдаї і заробляє на грошах з офшору

Путін живе із Кабаєвою в резиденції на Валдаї і заробляє на грошах з офшору
Джерело:  online.ua

Як з'ясували журналісти-розслідувачі програми  "Проект", кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін живе разом із ймовірною матір'ю власних дітей, гімнасткою Аліною Кабаєвою у резиденції на Валдаї та використовує гроші з кіпрського офшору Ermira Consultants, який є так званим "общаком" для нього та його оточення. 

Джерело: "Проект"

Що відомо про заробітки Путіна та його оточення на офшорі 

Зазначається, що Путін і Кабаєва переважно живуть у резиденції на Валдаї, навколо якої вже побудовані елітні селища.

Використовуючі гроші з кіпрського офшору кремлівського диктатора, пара купує елітну нерухомість, а кошти відмиваються переважно через компанію Ermira Consultants, до якої входять частки підконтрольних Путіну підприємств.

Колишній керівник одного з бізнесу друзів Путіна розповів журналістам, що мав відношення до управління таємною фінансовою мережею диктатора, до якої входив і офшор Ermira Consultants.

За його словами, до 2015 року компанія формально належала адвокату із Санкт-Петербурга Владиславу Копилову, однак з рахунків офшору оплачувались придбання для Путіна та представників його оточення.

З цих грошей, зокрема, були придбані будинки і елітні квартири.

З 2015 року володіння офшором ймовірно перейшло до людей олігарха Аркадія Ротенберга.

Джерело видання розповіло, що близькі Путіна особисто зустрічалися з Ротенбергом, Юрієм Ковальчуком та їхніми підлеглими і говорили, що їм потрібно.

Після цього вони на гроші фірми Ermira купували житло: наприклад, 2011 року Кабаєвій купили на ці гроші чотири квартири в Сочі й оформили на довірчих осіб.

Також журналістам вдалось дізнатись, що компанія Ermira заробляла на на кругообігу акцій НМГ, головою ради директорів якої було призначено Кабаєву.

Так, у 2013 році Ermira придбала 7,5% акцій за 76 млн євро, але вже через три місяці, імовірно, продала їх структурам Геннадія Тимченка на 65,6 млн євро дорожче.

Що відомо про спільне життя Путіна та Кабаєвой 

За інформацією журналістів, Путін та Кабаєва живуть разом. При цьому до їхньої резиденції постійно приїзджають помічниці та двоюрідні сестри гімнастки. Зокрема, одна зі сестер гімнастки навіть має житло неподалік.

Так, для Кабаєвої та її з Путіним дітей побудували окремий дерев'яний будинок на території резиденції кремлівського диктатора. Такий самий окремий будинок для неї є поруч із його палацом.

У 2021 році біля терема Кабаєвої було споруджено човновий причал, з якого можна переплисти канал і опинитися в парку площею 28 гектарів.

Околиці резиденції є заповідними місцями, зокрема включають територію Валдайського національного парку, що охороняється законом.

Однак у 2018 році для Путіна побудували таємну залізницю, якою він приїжджає до резиденції, імовірно, на своєму бронепоїзді.

Загалом Кабаєва та її близькі користуються нерухомістю на суму щонайменше 120 млн доларів.

Крім прибудов до палаців Путіна, у Кабаєвої є найбільший пентхаус у Росії. Він розташований у житловому комплексі "Королівський парк" у Сочі, його також купили на кошти з "общака" Путіна на Кіпрі, що зайвий раз доводить зв'язок Кабаєвої з ним.

Площа пентхауса становить 2 тис 600 квадратних метрів, у ньому є басейн, кінотеатр, патіо і власний вертолітний майданчик, а дизайн розробляв Валентин Юдашкін.

У 2021 році пентхаус Кабаєвої визнали "найбільшою квартирою Росії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?