ПВК "Вагнер" намагалася купити зброю у Туреччини — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

ПВК "Вагнер" намагалася купити зброю у Туреччини — ЗМІ

ПВК "Вагнер" намагалася купити зброю у Туреччини — ЗМІ
Джерело:  online.ua

У мережу витекли секретні документи Пентагону. Вони свідчать про те, що американські спецслужби знали про спробу ПВК "Вагнер" купити зброю в країни НАТО Туреччини, а також добре поінформовані про російські плани щодо війни в Україні.

Джерело: Washington Post

ПВК Вагнер хотіла купити зброю у НАТО

Документи показують, що на початку лютого персонал "Вагнера" зустрічався з турецькими контактами для закупівлі зброї та обладнання з Туреччини, щоб посилити позиції ПВК на війні в Україні та в Малі.

З доповіді незрозуміло, чи знав турецький уряд про це, і чи виявилися переговори успішними. Але "відкриття того, що союзник по НАТО, можливо, допомагав Росії у війні проти України, може виявитися вибухонебезпечним, — пише видання.

Дві інші сторінки з витоку розвідувального досьє розповідають про плани "Вагнера" щодо найму російських ув'язнених для участі в бойових діях в Україні та наголошують на тому, що російські військові стали залежні від ПВК.

Документи також демонструють те, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальне співтовариство США проникло в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади і надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ, — йдеться у повідомленні.

Американська розвідка знала про передачу міністерством оборони Росії плану завдати ударів по позиціях українських військ у двох місцях у конкретний день у лютому.

Їй також заздалегідь було відомо, що військові готували удари по десятку енергетичних об'єктів і такій самій кількості мостів в Україні.

У цих документах також була інформація і про можливий союз Китаю з Росією.

У США стався новий витік документів розвідки

7 квітня в соціальних мережах з’явилася нова партія секретних документів США, які детально описують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу та Китаю.

Аналітики припускають, що було отримано понад 100 документів. Враховуючи конфіденційність, це може завдати величезної шкоди.

Серед них є і документи, що безпосередньо стосуються ЗСУ. Вони виглядають як фотографії схем очікуваних поставок зброї, чисельності військ і батальйонів та інших планів.

При цьому офіційні особи Пентагону визнають, що це законні документи Міністерства оборони, але копії, схоже, були змінені в певних частинах у порівнянні з їх оригінальним форматом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?