ПВК "Вагнер" зберігає значну присутність в Африці — Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

ПВК "Вагнер" зберігає значну присутність в Африці — Пентагон

ПВК "Вагнер" зберігає значну присутність в Африці — Пентагон
Джерело:  online.ua

США не фіксували виведення значної кількості сил групи "Вагнера" з африканських країн після смерті її ватажка Євгенія Пригожина минулого місяця.

Джерело: глава Пентагону Ллойд Остін

ПВК "Вагнер" зберігає значну присутність в Африці

Вагнер все ще має значну присутність на континенті, – сказав Остін, який прибув з візитом до Джибуті.

За його словами, за більш ніж місяць, що минув після загибелі Пригожина, США досі не побачили "рішучих змін" у відносинах Вагнера з Кремлем або ознак того, що Москва перебрала на себе операції угрупування по всій Африці.

Я думаю, що в майбутньому ви побачите певну конкуренцію в їхніх лавах за те, хто стане наступним лідером. Я думаю, що ви також побачите, що російський уряд може спробувати або замінити "Вагнер" якимось іншим елементом, або використати російські війська для підтримки зусиль на континенті, – додав глава Пентагону.

Остін додав, що сили Вагнера, ймовірно, зможуть підтримувати свою присутність в Африці в найближчому майбутньому, але їм буде важко робити це в середньостроковій і довгостроковій перспективі без підтримки з боку Кремля.

Британія визнала вагнерівців терористами

Велика Британія офіційно визнала групу Вагнера (ПВК "Вагнер") терористичною організацією.

Заяву про це розмістила пресслужба уряду Сполученого Королівства.

Сьогодні, 15 вересня, російська найманська організація, група Вагнера, була визначена як терористична організація. Рішення набуває чинності негайно та робить належність до групи Вагнера чи її активну підтримку у Британії кримінальним правопорушенням, із потенційними санкціями до 14 років позбавлення волі на додачу до чи замість штрафу, – йдеться у заяві.

Окрім ПВК "Вагнер", у британському списку терористичних організацій ще 78 угруповань.

Про плани оголосити групу Вагнера терористичною організацією МВС Британії повідомляло ще на початку вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?