Рада дозволила використовувати сили тероборони в зонах бойових дій
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада дозволила використовувати сили тероборони в зонах бойових дій

Рада дозволила використовувати сили тероборони в зонах бойових дій
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає дозвіл використовувати підрозділи територіальної оборони у районах бойових дій. 

Джерело: сайт ВРУ

Тероборона зможе брати участь у бойових діях на території України

Депутати погодили законопроєкт № 6521, відповідно до нього, до чинного закону «Про основи національного опору» вноситься зміна у пункт, де зазначено, що підрозділи тероборони можуть виконувати завдання в закріплених районах поза зоною бойових дій.

Виконання завдань територіальної оборони здійснюється на всій території України включно з районами ведення воєнних (бойових) дій. Рішення про виконання завдань територіальної оборони в районах ведення воєнних (бойових) дій приймається Головнокомандувачем Збройних Сил України, - вказано у новій редакції закону.

За це рішення проголосувало 304 народних депутата.

Нагадаємо, що закону «Про основи національного опору» визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони.

Відповідно до нього, складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

Завданнями тероборони є реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ або угруповання об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних дій з відсічі збройної агресії проти України.

Тепер цей пункт виправлять.

Ініціатором законопроєкту був нардеп Роман Костенко.

Щойно ВРУ проголосувала в першому читанні ініційований мною законопроект №6521 про внесення зміни до ЗУ «Про основи національного спротиву».Цим законопроектом пропонується надати можливість виконувати завдання територіальної оборони в районах ведення бойових дій. Дякую колегам за підтримку!, - написав Костенко.

Закон про тероборону України

Нагадаємо, що З 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон “Про основи національного спротиву”. Він врегульовує питання розбудови територіальної оборони, організації руху опору та проведення відповідної підготовки громадян, що разом надають обороні України всеохоплюючого і всенародного характеру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?