Рада ЄС ухвалила рішення про виділення 18 млрд євро Україні попри вето Угорщини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада ЄС ухвалила рішення про виділення 18 млрд євро Україні попри вето Угорщини

Рада ЄС ухвалила рішення про виділення 18 млрд євро Україні попри вето Угорщини
Джерело:  online.ua

10 грудня Рада Європейського Союзу все-таки ухвалила законодавчий пакет, який дозволить офіційному Брюсселю надати Україні фінансову допомогу у розмірі 18 мільярдів євро навіть попри вето Угорщини.

Джерело: "Європейська правда"

Україна має шанс отримати 18 млрд євро від ЄС протягом 2023 року

Після того, як цю пропозицію підтримала Рада ЄС, її передадут до Європейського парламенту для можливого ухвалення у найближчі дні.

Що важливо розуміти, новий пакет передбачає структурне рішення щодо фінансової підтримки нашої країни протягом наступного року.

Україна має всі шанси отримати 18 мільярдів євро, а кредити матимуть 10-річний пільговий період.

Окрім того, наголошується, що країни-члени Євросоюзу покриють більшу частину відсоткових витрат коштом зовнішніх цільових надходжень.

Гарантії за цими запозиченнями надаватимуться або з бюджету ЄС, або державами-членами. Метою програми є надання короткострокової фінансової допомоги, фінансування нагальних потреб України, відновлення критично важливої інфраструктури та початкова підтримка сталого післявоєнного відновлення з метою підтримки України на шляху до європейської інтеграції, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, Угорщина наклала вето на рішення Євросоюзу щодо надання Україні 18-мільярдного пакету допомоги. Однак це не зупинило офіційний Брюссель, як і прогнозували українські та іноземні політичні експерти.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?