Рада Європи припиняє членство РФ в організації
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада Європи припиняє членство РФ в організації

Рада Європи припиняє членство РФ в організації
Джерело:  online.ua

Комітет Ради Європи до якого входить керівництво ПАРЄ, представники держав-членів та генерального секретаря організації досягла консенсусу у питанні про виключення Росії з Ради Європи.

Джерело: ЄП

Рада Європи виключить РФ

Президент ПАРЄ Тіні Кокс повідомив, що під час засідання Спільного комітету був консенсус щодо рішення, яке має бути офіційно ухвалене пізніше у п’ятницю.

Я давно в ПАРЄ, і вперше бачу таку єдність на всіх рівнях. Рішення за Комітетом міністрів, але в розумінні, що (очікуване рішення) це стаття 8 - призупинення участі РФ у всіх органах Ради Європи, - пояснив Тіні Кокс.

За це рішення повинні проголосувати Комітет міністрів РЄ. Кокс зазначив, що наразі розглядається лише один варіант дій.

Розпочавши війну проти України, Росія дала відповідь, що вона не може бути частиною нашої організації, - заявив Кокс.

Варто зауважити, що Тіні Кокса вважають одним з найбільш проросійських членів ПАРЄ.

Реакція ПАРЄ на російську атаку

Я глибоко вражений військовим нападом Російської Федерації проти України, який почався вчора ввечері, – сказав президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокс.

Він закликав Російську Федерацію негайно припинити військові дії та вивести свої сили з України.

Ця атака є явним порушенням принципів і цінностей, які відстоюють Рада Європи та її держави-члени. Вона вимагає рішучої та консолідованої реакції нашої Організації. Тому я скликаю термінове засідання Спільного комітету між Комітетом міністрів і Парламентською асамблеєю Ради Європи для координації нашої узгодженої реакції на цю безпрецедентну кризу в Європі, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?