Рада Європи вперше за 17 років скличе саміт через війну в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада Європи вперше за 17 років скличе саміт через війну в Україні

Рада Європи вперше за 17 років скличе саміт через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоттір офіційно підтвердила, що Рада Європи вирішила скликати свій четвертий в історії саміт, приводом для якого стало повномасштабне вторгнення Росії в Україну, у травні 2023 року. За попередніми даними, він відбудеться у Рейк'явіку.

Джерело:  "Європейська правда"

Рада Європи планує провести саміт через війну в Україні

Рада оголосити, що 4-й саміт в історії Ради Європи відбудеться у Рейк’явіку у травні 2023 року. Це буде важлива нагода для лідерів 46 країн-членів зустрітися і підтвердити відданість засадничим цінностям прав людини, демократії та верховенства права, - заявила 7 листопада Катрін Якобсдоттір.

Що важливо розуміти, на відміну від самітів лідерів Європейського Союзу, Групи семи, Групи двадцяти, які є регулярними подіями, в історії Ради Європи було всього три саміти лідерів країн-членів.

Перший саміт відбувся у Відні у 1993 році, другий - у Страсбурзі у 1997 році, третій - у Варшаві у 2005 році.

Декілька місяців тому генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич публічно озвучила пропозицію скликати четвертий саміт глав держав та урядів через початок війни Росії проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?