Рада оприлюднила законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада оприлюднила законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК

Рада оприлюднила законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК
Джерело:  online.ua

Верховна Рада оприлюднила положення законопроєкту про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, який подав як невідкладний президент Володимир Зеленський.

Джерело: сайт парламенту

За офіційними даними, проєкт закону №5369 пропонує народним депутатам утворити замість ОАСК Київський міський окружний адміністративний суд.

“Ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва. Утворити Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві. Територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ”, - говориться у документі.

У день набрання чинності закону ОАСК перестане здійснювати правосуддя. Упродовж 10 наступних днів орган повинен буде передати усі справи до новоутвореного Київського окружного адміністративного суду.

“З дня початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду Київський окружний адміністративний суд невідкладно передає справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, до Київського міського окружного адміністративного суду”, - говориться у законопроєкті.

Кабінету міністрів та Державній судовій адміністрації необхідно буде вжити заходів, який потребує реалізація нового законопроєкту.

Згідно з уточненням представників парламентської фракції “Слуги народу” для “РБК-Україна”, народні депутати передбачають розгляд цього невідкладного законопроєкту наступного пленарного тижня. Його планують своєю чергою провести до кінця квітня.

Також не виключається проведення спеціального невідкладного засідання з цього приводу.

Ліквідація ОАСК

Представництво президента звернуло увагу на повагу та довіру суспільства до суду як безумовну необхідність. Воно дорікнуло ОАСК через достатній період часу для того, щоб одуматися, подивитися на себе в дзеркало та віднайти там прості речі, які так шукають у ньому суспільство й держава, – справедливість, неупередженість і чесність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?