Брата судді Вовка відправили під варту із багатомільйонною заставою
Категорія
Україна
Дата публікації

Брата судді Вовка відправили під варту із багатомільйонною заставою

Брата судді Вовка відправили під варту із багатомільйонною заставою
Джерело:  online.ua

8 квітня офіційно стало відомо, що суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка – Юрія Зонтова – під варту до 4 червня з альтернативою застави у розмірі 35 млн 185 тисяч гривень.

Джерело: ВАКС

Що відомо про арешт Зонтова

Прокурори вимагали застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави – 70 млн гривень, однак захист просив у клопотанні відмовити.

Він стверджував, що брат Вовка не буде переховуватися від слідства, він військовий, має міцні соціальні зв’язки, а все його майно і сім'я знаходяться в Україні.

За словами самого Зонтова, його річна зарплата становить 400 тисяч гривень, і сума застави і близько не співрозмірна з його доходами.

"За версією слідства, Юрій Зонтов і ще один адвокат – Юрій Донець – на початку 2021 року запропонували "допомогти" страховій компанії "АКС Кепітал", яка наразі вже перебуває в стані припинення. Фірма подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби і просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення. Донець представляв інтереси компанії в суді. Адвокатів "здав" правоохоронцям чоловік на ім'я Коваленко, який був ліквідатором "АКС Кепітал" і якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує слідство, Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за 100 тисяч доларів організувати рішення на користь страхової компанії.

Окрім того, адвокат залучив свого знайомого – Зонтова, оскільки той є рідним братом голови ОАСК і може посприяти передачі хабаря.

При цьому Донець нібито говорив своєму клієнту, що домовлятись із суддею будуть, в тому числі, через голову суду Павла Вовка. Коваленко у січні 2021 року написав заяву в НАБУ про підбурювання до дачі хабаря.

16 березня йому сказали, що суддя Балась попередньо погодилась ухвалити потрібне рішення за гроші.

25 березня ліквідатор страхової компанії передав Донцю перший транш у розмірі 10 тисяч доларів. 29 березня Коваленку сказали, що із суддею остаточно домовились про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабаря. За твердженням НАБУ, з 90 тисяч доларів, які Коваленко 5 квітня передав Донцю, 10 тисяч адвокат залишив собі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?