Рада підтримала оподаткування послуг Netflix, Facebook, Steam в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала оподаткування послуг Netflix, Facebook, Steam в Україні

Рада підтримала оподаткування послуг Netflix, Facebook, Steam в Україні
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради виступили на підтримку в першому читанні законопроєкту № 4184, який передбачає введення НДС на цифрові послуги від іноземних компаній. Податки у розмірі 20% стягуватимуть, зокрема, з послуг компаній Netflix, Steam, Apple, Amazon, Facebook. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на відповідний законопроєкт.

За оприлюдненими деталями, йдеться про оподаткування компаній-нерезидентів, до яких відносять ті, що не мають постійного представництва в Україні. Для надання послуг, вони повинні реєструватися у податковій службі як платник НДС.

Законопроєкт оновлює статтю 208 Податкового кодексу — це пункт про оподаткування послуг нерезидентів. У нього додадуть позицію про електронні послуги, які підлягатимуть стягненню податку у 20%.

Водночас у законопроєкті говориться про виключення з кодексу норми про “податок на іноземну рекламу”. Завдяки цьому українські юридичні особи та ФОП не повинні будуть платити 20-відсотковий податок у разі придбання електронних послуг в іноземних компаній.

Згідно з оцінкою авторів, у разі ухвалення законопроєкту український державний бюджет може отримати додаткові 3 мільярди гривень.

Авторами законопроєкту стала група нардепів під головуванням Данила Гетманцева, представником фракції “Слуга народу”, який керує парламентським комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики.

Раніше Гетманцев допустив, що деякі компанії мають тенденцію “перекладати” податок на споживачів через невелике підвищення цін на послуги. Він додав, таке перекидання залежить не від структури оподаткування, але від ситуації на ринку з конкретним юридичною особою.

“Якщо мій товар не має попиту, я беру цей податок на себе, якщо має — я перекладаю на споживача”, — резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабмін схвалив законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України про позначення поняття трудових відносин і ознак їх наявності". На переконання українських міністрів, ухвалення такого закону сприятиме зменшенню незадекларованої праці в Україні, легалізації заробітної плати та посиленню захисту працівників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?