Рада планує винести на розгляд питання заборони УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада планує винести на розгляд питання заборони УПЦ МП

ВРУ, Верховна Рада
Джерело:  online.ua

В українському парламенті назбиралася достатня кількість підписів за винесення на розгляд питання щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє народна обраниця Юлія Клименко.

В Україні все-таки можуть заборони УПЦ МП

Юлія Клименко звертає увагу на те, що у Верховній Раді уже зібрали 226 підписів депутатів за звернення до очільника ВРУ Руслана Стефанчука про внесення до зали на голосування заборони УПЦ МП.

Отже, голоси в залі є, — наголосила вона.

Згідно з даними СБУ, з початку повномасштабної війни Служба безпеки затримала близько 68 священнослужителів УПЦ МП.

За словами представників спецслужби, затримані клірики працювали на країну-агресорку РФ, продавали зброю та дитячу порнографію, деяких із них вдалося обміняти на українських військовополонених.

У результаті оперативних та слідчих дій 26 фігурантам-представникам УПЦ МП повідомлено про підозру, а ще 19 зловмисників уже отримали судові вироки.

Як глава ВРУ оцінює шанси на заборону УПЦ МП в Україні

Нещодавно очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук відверто зізнавався, що в українському парламенті назбирається необхідних 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Глава парламенту нагадав, що для цього потрібне потужне колективне рішення, а не лише бажання окремих нардепів.

Мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально, - заявив нещодавно Руслан Стефанчук.

За його словами, станом на сьогодні досі точиться внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", зокрема в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?