Яка ймовірність заборони УПЦ МП в Україні — відповідь Стефанчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка ймовірність заборони УПЦ МП в Україні — відповідь Стефанчука

Яка ймовірність заборони УПЦ МП в Україні — відповідь Стефанчука
Джерело:  online.ua

За словами очільника українського парламенту Руслана Стефанчука, він має сумнів у тому, що станом на сьогодні у Верховній Раді назбирається необхідних 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Джерело: "Радіо Свобода"

Стефанчук пояснив, чи є можливість просто зараз заборонити УПЦ МП в Україні

Глава ВРУ вкотре нагадав українцям про те, що парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно.

І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально, - озвучив свою думку з цього приводу Руслан Стефанчук.

Як зазначає очільник парламенту, він плекає надію, що колись таки побачить 226 голосів, однак "поки триває внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", зокрема в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні".

З такою заявою Руслан Стефанчук виступив, відповідаючи на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.

Архієпископ Афанасій звернувся до вірян УПЦ МП

За словами глави Одеської єпархії ПЦУ, архієпископа Одеського і Балтського Афанасія, він не вірить у проросійскість усіх вірян Української православної церкви (московського патріархату), а саме тому публічно закликав їх переходити до Православної церкви України.

Настав час зупинитися. Перестаньте боятися, прийміть вольове рішення. В Україні є справжня Українська Православна Канонічна Церква – Православна Церква України, обійми якої завжди відкриті для кожного з вас. Зупиніть бажання росії звільняти вас від вами збудованих храмів, ваші домівки від ваших батьків, дітей, та й, з рештою, від вас самих. Наша Церква чекає на кожного з вас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?