Рада позбавила мандата депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада позбавила мандата депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича

Рада позбавила мандата депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича
Джерело:  online.ua

Верховна Рада припинила повноваження нардепа Ігоря Абрамовича від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя».

Джерело: нардеп Ярослав Железняк

Абрамовича позбавили депутатського мандата

За дострокове припинення повноважень Ігоря Абрамовича проголосувало 317 депутатів.

Наразі в Раді залишилось 409 депутатів з 450 можливих.

У січні 2023 року Українська правда повідомила, що Ігор Абрамович від початку повномасштабного вторгнення проживав на Лазуровому узбережжі й повернувся в Україну.

Позбавлення мандатів депутатів з ОПЗЖ

Нагадаємо, що 3 лютого голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив про дострокове припинення повноважень нардепів Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина з партії «Опозиційна платформа — За життя». Проте за це ще не проголосували у Верховні Раді, оскільки їхні заяви ще не зареєстровані.

13 січня Верховна Рада позбавила депутатських мандатів п’ятьох проросійських депутатів — Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна і Андрія Аксьонова.

Це стало можливо завдяки позбавленню громадянства Медведчука, Козака, Кузьміна та Деркача.

Нагадаємо, що в серпні 2022 року у Верховній Раді намагалися прийняти постанову про припинення повноважень усіх нардепів від ОПЗЖ, проте це рішення не прийняли.

3 лютого Зеленський доручив голові ВРУ Руслану Стефанчуку опрацювати петицію щодо позбавлення мандатів всіх народних депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?