Рада позбавила мандатів трьох нардепів від ОПЗЖ. Хто вони
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада позбавила мандатів трьох нардепів від ОПЗЖ. Хто вони

Рада позбавила мандатів трьох нардепів від ОПЗЖ. Хто вони
Джерело:  online.ua

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила важливе рішення щодо дострокового припинення повноважень трьох народних депутатів з партії "Опозиційна платформа – За життя". Це Юрій Солода, Наталія Королевська та Олег Волошин.

Джерело: народний депутат Ярослав Железняк

Трьох народних депутатів позбавлено мандатів

24 лютого Верховна Рада України проголосувала за позбавлення мандатів трьох нардепів - Юрія Солода, Наталії Королевської та Олега Волошина.

Парламент достроково припинив повноваження ще трьох народних депутатів: Юрія Солода (325 голосів "за"), Наталії Королевської (332), Олега Волошина (330), - зазначив Железняк.

Хто така Наталія Королевська

Наталія Королевська – українська політикиня і бізнесвумен.

Наталія Королевська відома своїми проросійськими поглядами, входить до списку депутатів «Опозиційного блоку», а також відкрито демонструє свою підтримку вбивцям Небесної сотні.

2020 року депутатка заявила у Верховній Раді, що українська мова – це лише формальність, усі і так говорять російською в Україні, тому вона пропагувала повернення в українські школи російської мови.

Фото - wikipedia.org

Хто такий Олег Волошин

Волошин Олег – депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя".

У січні 2022 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввело проти Волошина та ще трьох громадян України санкції за «участь у контрольованій російським урядом діяльності щодо впливу з метою дестабілізації України».

У березні 2022 року потрапив під санкції Великої Британії. Активи політика було заморожені. Також проти народного депутата ОПЗЖ Олега Волошина запровадила санкції Канада у 2022 році. Підозрюється у держзраді.

Фото - zagittya.com.ua

Хто такий Юрій Солод

Солод Юрій – депутат партії "Опозиційна платформа – За життя" та чоловік Королевської. Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

ЗМІ повідомляють, що Юрій Солод може бути причетний до незаконного експорту кольорових металів через окуповані території Донбасу, а також корупційних закупівель вугілля.

Фото - соціальні мережі

Що відомо про діяльність партії ОПЗЖ

15 лютого цього року Верховна Рада України отримала заяви від двох народних депутатів, Наталії Королевської та Юрія Солода про відставку з посад.
Ці депутати були обрані до парламенту від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя", яка була визнана неприйнятною для участі у виборах із низки причин, включаючи деякі порушення закону 15 вересня 2022 року.
22 лютого поточного року в парламенті було заявлено про складання депутатських повноважень Олега Волошина, якого обрано до парламенту від партії "Опозиційна платформа - За життя". Крім того, він також підозрюваний у державній зраді.
Вчора, 23 лютого, Верховна Рада України підтримала рішення про припинення повноважень народного депутата Олександра Трухіна та позбавлення народного депутата Гео Лероса права на участь у пленарних засіданнях. Це рішення було ухвалено у зв'язку з порушеннями законодавства, виявленими у діяльності цих народних депутатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?