Рада призначила нового міністра соцполітики та звільнила Баканова з посади голови СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада призначила нового міністра соцполітики та звільнила Баканова з посади голови СБУ

Рада призначила нового міністра соцполітики та звільнила Баканова з посади голови СБУ
Джерело:  online.ua

Новим міністром соцполітики замість Марини Лазебної Верховна Рада призначила Оксану Жолнович.

Джерело: Telegram-канал нардепа Ярослава Железняка

Новим міністром соцполітики стала Оксана Жолнович 

За призначення Жолнович на пост голови Мінсоцполітики проголосували 282 нардепи.

До цього Жолнович займала посаду  керівника Департаменту соціальної політики та охорони здоров'я Офісу президента.

У 2019-2021 роках Жолнович була радницею міністра соціальної політики.

Також вона була членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності.

У 2009-2019 роках входила до Ради адвокатів Львівської області.

Оксана Жолнович чотири рази балотувалася до рад різних рівнів - до Верховної ради, Львівської міської та обласної рад - від партії "Сила людей", однак обратися їй не вдавалося.

Окрім цього Верховна Рада ухвалила проект про звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ. За це рішення проголосували 265 нардепів.

При цьому Баканов відмовився звітувати про власні досягнення на посту керівника Служби безпеки.

СБУ - не політична структура, а її голова - не політик. Ми займалися справами, а не піаром. Будували максимально прозорі відносини з суспільством, що чимало знає про досягнення служби за останні три роки, - зазначив він.

Іван Баканов (фото - wikimedia.org)

Він нагадав, що за 3 роки під його керівництвом представники СБУ затримали та оголосили підозру куму Путіна Віктору Медведчуку, розслідувалися кримінальні справи, де фігурували топ-політики та лідери парламентських фракцій. Також були масштабні та масові викриття ворожих агентів у різних держорганах.

Так, не всі із запланованого вдалося довести до кінця. Були й прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо. Разом з тим слід пам'ятати - складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами, - підкреслив Баканов.

Окрім цього президент Володимир Зеленський здійснив кадрові зміни у лавах СБУ. Зокрема, він звільнив заступника голови СБУ Володимира Горбенка.

Крім того, президент змінив начальників СБУ в шести областях. Так, Руслана Григоренка звільнили з посади начальника СБУ в Сумській області, призначивши на його місце Едуарда Федорова.

В Дніпропетровській області звільнений з посади начальника СБУ Володимир Краснянський. На його місце глава держави призначив Сергій Лисак, який до цього був звільнений з посади начальника СБУ в Житомирській області.

Також СБУ в Закарпатській області змінило начальство - президент звільнив Івана Рудницького, а на його місце призначив Євгена Борзілова. До цього Борзілов був начальником СБУ в Полтавській області.

Водночас Зеленський призначив нового голову СБУ в Харківській області. Ним став Олександр Куць.

Між тим, за висновками комісії, переможцем конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури став Олександр Клименко.

Клименко - детектив НАБУ, відомий розслідуванням справи заступника керівника ОП Татарова.

Він виграв конкурс пів року тому, втім лише сьогодні комісія проголосувала за результати. Тепер кандидатуру Клименка має затвердити генпрокурор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?