Зеленський вніс у Раду проект про звільнення Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вніс у Раду проект про звільнення Венедіктової

Зеленський вніс у Раду проект про звільнення Венедіктової
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проект постанови про звільнення Ірини Венедіктової з посади генпрокурора.

Джерело: сайт Верховної Ради

Зеленський пропонує Раді звільнити Венедіктову 

До цього Зеленський відсторонив Венедіктову від виконання обов"язків та призначив тимчасовим виконувачем обов'язків генпрокурора  її заступника Олексія Симоненка.

У зверненні президент наголосив, що відсторонення та ймовірне звільнення керівника СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірини Венедіктової пов'язане із масовими фактами державної зради з боку працівників органів СБУ та прокуратури.

Згідно з документом, представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради буде представник президента України у Конституційному суді нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський.

 Питання відставки генпрокурорки Венедіктової і глави СБУ Івана Баканова можуть розглянути на засіданні ВР 19 липня.

Між тим нардепи комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони підтримали звільнення Баканова з посади голови СБУ.

Іван Баканов (фото - wikimedia.org)

Профільний Комітет по обороні підтримав звільнення І.Баканова з посади Голови СБУ. 8 за та 3 утримались. Звіту не було, - повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Окрім цього нарешті розпочалось засідання із призначення керівника САП.

Зазначимо, що в грудні 2021 року комісія провела останні співбесіди з фіналістами конкурсу на керівництво САП, оголосила результати, але не затвердила переможця.

Головою антикорупційного органу має стати детектив НАБУ Олександр Клименко, а його заступником - прокурор офісу генпрокурора Андрій Синюк.

До цього голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен закликала українську владу якомога швидше призначити керівників НАБУ та САП.

Це одна з ключових умов ЄС після отримання Україною статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?