Рада призначила Ярослава Юрчишина новим головою Комітету з питань свободи слова замість Шуфрича
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада призначила Ярослава Юрчишина новим головою Комітету з питань свободи слова замість Шуфрича

Ярослав Юрчишин

9 грудня Верховна Рада назначила нардепа від «Голосу» Ярослава Юрчишина новим очільником Комітету Верховної Ради з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича.

Ярослав Юрчишин - новий голова Комітету ВРУ з питань свободи слова

За призначення Юрчишина проголосували 247 нардепів.

У комітеті наразі 4 члени - заступником комітету є Євгеній Брагар від «Слуги Народу», секретарем — «слуга» Сергій Швець. Нестор Шуфрич залишається членом комітету.

Раніше Юрчишин очолив тимчасову слідчу комісію з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів РФ.

З 2016 року до 2018 року був виконавчим директором Transparency International Україна.

У 2016-2017 роках був членом Ради громадського контролю при НАБУ. У 2014 році був головою Київської міської територіальної організації партії “ДемАльянс”.

Що відомо про справу Нестора Шуфрича

Нагадаємо, що нардеп Нестор Шуфрич перебуває у СІЗО. Його підозрюють у державній зраді.

СБУ повідомляє, що він тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, який координував російську агентуру в Україні.

За даними слідства, одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?