Рада ратифікувала договір про єдиний авіапростір з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ратифікувала договір про єдиний авіапростір з ЄС

Рада ратифікувала договір про єдиний авіапростір з ЄС
Джерело:  online.ua

Під час засідання 17 лютого Верховна Рада переважною більшістю голосів схвалила закон про ратифікацію угоди щодо встановлення єдиного авіапростору з ЄС.

Джерело: сайт ВР

Що означає угода про єдиний авіапростір з ЄС

Угода прирівняє у правах європейських та українських авіаперевізників та зніме монополію на низку маршрутів, використання яких регулювалось окремими двосторонніми угодами.

Окрім цього договір полегшить запровадження нових маршрутів між українськими та європейськими містами, а це, у свою чергу, вплине на зниження вартості квитків.

Угода також регламентує обов'язкові правила та технічні вимоги, порядок проведення адміністративних процедур, стандарти експлуатації, та імплементаційні норми між сторонами.

Співпраця України з ЄС буде сприяти досягненню наближення українських стандартів авіаційної сфери до європейських.

Сторони також забов'язуються надавати одна одній допомогу для запобіганню ймовірності інцидентів із захопленням повітрянних засобів та інших незаконних актів, спрямованих проти безпеки таких повітряних суден, їхніх пасажирів та екіпажу, аеропортів та аеронавігаційних засобів, а також будь-якої іншої загрози безпеці цивільної авіації.

Окрім цього Україна та ЄС забов'язуються враховувати необхідність охорони навколишнього середовища під час розробки та реалізації політики в авіаційній сфері.

Угода між Україною та ЄС про спільний авіапростір була підписана на прикінці жовтня минулого року.

Угода передбачає, що будь-яка країна ЄС зможе обирати будь-якого європейського перевізника для здійснення пасажирських рейсів в Україну.

Крім того, європейські перевізники матимуть право літати на внутрішніх українських рейсах.

На думку представників ЄС, угода дозволить створити нові комерційні умови для розвитку спільного авіаринку.

Водночас Україна відкриється для більшості європейських лоукостерів, що збільшить потік європейських туристів до країни і буде сприяти розвитку сфери українського туризму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?