Рада ухвалила закон про запуск індустріальних парків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада ухвалила закон про запуск індустріальних парків

Рада ухвалила закон про запуск індустріальних парків
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України сьогодні, 7 вересня, ухвалила законопроєкт про індустріальні парки №4416-1 у другому читанні. В цілому підтримали законопроєкт 290 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Джерело: засідання Верховної Ради України.

Проєкт закону передбачає виділення щонайменше 2 млрд грн коштів з держбюджету на розвиток індустріальних парків щороку – з 2022 року до 2025 року.

Що передбачає законопроєкт?

Законопроєктом визначаються об’єкти, що можуть розміщуватися у складі індустріального парку. Так, на території парку можна буде займатися переробною промисловістю, науково-технічною діяльністю, переробкою відходів (крім захоронення), та розробкою у сфері IT.

Водночас заборонено буде виготовляти підакцизну продукцію (крім автомобілів та інших транспортних засобів) та займатися гральним бізнесом.

Керуючим компаніям та ініціаторам створення парку передбачають часткові компенсації витрат на підключення та приєднання до електромереж і відсоткових платежів за кредитами.

 Окрім цього, передбачається фінансування на безповоротній основі облаштування індустріальних парків, забезпечення будівництва об'єктів суміжної інфраструктури - доріг, ліній зв'язку та інших комунікацій, необхідних для роботи таких парків.

Крім того, держава частково компенсуватиме інвестиції учасників індустріальних парків у створення виробництва, здійснених протягом перших трьох років господарської діяльності в межах індустріального парку.

Документ також передбачає створення уповноваженого державного органу, що реалізуватиме політику уряду щодо роботи індустріальних парків. Його Кабмін повинен створити до 1 січня 2025 року.

Для забезпечення податкових та митних пільг для учасників індустріальних парків в Раді зареєстровані пов’язані законопроєкти 5688 та 5689.

Зазначимо, що в планах уряду побудувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків до 2024 року.

Читайте також:

  • Разумков скликає екстрене позачергове засідання Ради.

  • Фракцію "Голос" в Раді покинули 11 депутатів.

  • У Раді розкрили деталі пакету законопроєктів про пряме народовладдя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?