Разумков скликає екстрене позачергове засідання Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков скликає екстрене позачергове засідання Ради

Разумков скликає екстрене позачергове засідання Ради
Джерело:  online.ua

7 вересня офіційно стало відомо, що очільник українського парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання 8 вересня для ухвалення звернення щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО.

Джерело: заява речниці спікера парламенту Ольги Туній у Facebook

Разумков позачергово скликає Раду, щоб попросити США стати основним союзником

"На порядку денному - проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA) (№5380)", - йдеться в повідомленні Ольги Туній.

Згідно з останніми даними, засідання збирається на вимогу 153 народних обранців. Воно розпочнеться відразу після завершення чергового. Окрім того, наголошується, що постанову про звернення до Штатів у квітні зареєстрував нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко.

У пояснювальній записці звертається увагу на те, що головною ціллю постанови є "задіяння механізмів стратегічних безпекових гарантій для забезпечення територіальної цілісності держави та отримання належної міжнародної воєнної допомоги".

США готові приєднатися до нормандського формату

Ще 3 вересня глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про те, що Штати готові до участі в нормандському форматі, однак досі залишається важлива умова, яка повинна бути виконаною. Про це він розповів після завершення зустрічі українського лідера Володимира Зеленського з американським президентом Джозефом Байденом.

"Переговори можуть статися, коли є згода на це всіх сторін. Можу тільки сказати, що Сполучені Штати – і вони підтвердили це – готові брати участь", — наголосив нещодавно Андрій Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?