Рада відмінила податкові послаблення для грального бізнесу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада відмінила податкові послаблення для грального бізнесу

Рада відмінила податкові послаблення для грального бізнесу
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді в другому читанні ухвалили законопроєкт №8079 щодо скасування дозволу на перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.

Джерело: сайт Верховної Ради

Що відомо про законопроєкт щодо скасування пільгового оподаткування для грального бізнесу 

Автором законопроекту є народний депутат Ярослав Железняк.

Рада нарешті прийняла на другому читанні мій проєкт №8079 про заборону входження грального бізнесу на спрощену систему оподаткування. В останній редакції він набув чинності відразу і з наступного дня весь гральний бізнес переходить на повну ставку оподаткування. Так що, хлопці з ОП, не затягуйте підписання. Кожен день - це гроші у бюджет, - зазначив нардеп.

Відомо, що законопроєкт підтри 303 нардепи.

Законопроєктом пропонується повернути обмеження щодо заборони перебування на спрощеній системі оподаткування суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Між тим президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження економічних санкцій проти компанії Royal Pay Europe.

Згідно з указом президента, санкції проти компанії, яка зареєстрована в Латвії, діятимуть протягом п'яти років і передбачають:

  • Блокування активів;

  • Заборона виведення капіталів за межі України;

  • Припинення виконання фінансових та економічних зобов'язань;

  • Заборона на участь у приватизації та оренді державного майна;

  • Обмеження прав розпоряджатися цінними паперами.

За даними балтійських ЗМІ, Royal Pay Europe належить росіянину з кіпрським паспортом Сергію Кондратенку. Фірма заснована у 2016 році, у 2017-му отримала ліцензію заснування електронних грошей у Британії, яка наділила її правом приймати платежі та обслуговувати карткові угоди у європейській та британській юрисдикціях, та зареєструвала її у Латвії.

При цьому наголошується, що компанія співпрацює із російським букмекером 1xBet.

Згідно з інформацією на офіційному сайті компанії, Royal Pay - бренд, який об'єднує групу компаній, що надають широкий спектр послуг у галузі електронної комерції, зокрема послуги з обробки електронних платежів; ефективні комплаєнс системи та оптимізацію фінансових рішень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?