Рада збільшила бюджет на 40 млрд грн — куди підуть гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада збільшила бюджет на 40 млрд грн — куди підуть гроші

Рада збільшила бюджет на 40 млрд грн — куди підуть гроші
Джерело:  online.ua

8 жовтня офіційно стало відомо, що Верховна Рада збільшила державний бюджет на 40 млрд грн. За словами народних обранців, кошти планують спрямувати на субсидії, Збройні Сили та дороги. Відповідний закон парламент ухвалив у п'ятницю, його підтримали 256 нардепів.

Джерело: сайт Верховної Ради України

Рада збільшила бюджет на 40 мільярдів гривень

Варто звернути увагу на те, що загалом законопроєктом №6052 пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн. Як стверджують народні обранці, можливість це зробити з'явилася завдяки прогнозованому перевиконанню плану бюджетних надходжень.

"На забезпечення державної соціальної підтримки на оплату житлово-комунальних послуг спрямують додатково 12 млрд грн. Як повідомила пресслужба Ради, додаткові 5,7 млрд грн покриватимуть дефіцит на виплату грошового забезпечення ЗСУ.2 млрд грн витратять на оплату пакету послуг стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Найбільше, 15 млрд грн, спрямують Укравтодору на Велике будівництво", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ще 1 млрд грн використають на покриття боргів за заробітною платою перед шахтарями.

Як уже згадувалося раніше, парламент України під час засідання 23 вересня схвалив законопроєкт №6052 у першому читанні щодо збільшення доходів бюджету на 40 млрд грн та їхнього виділення на виплату житлових субсидій та дороги.

Водночас зі згаданим, було подано одразу кілька альтернативних законопроєктів щодо цього ж приводу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?