Рада змінила в Україні дату Різдва та ще двох свят
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада змінила в Україні дату Різдва та ще двох свят

Рада змінила в Україні дату Різдва та ще двох свят
Джерело:  online.ua

14 липня офіційно стало відомо, що парламент України змінив дати державних свят, зокрема Різдва та Дня захисників і захисниць.

Джерело:  Ярослав ЖелезнякІрина Геращенко

Верховна Рада змінила дати трьох свят в Україні

Різдво Христове перенесли на 25 грудня (замість 07 січня).

Окрім того, наголошується, що День Української Державності будуть святкувати 15 липня (було 28 липня).

Як відомо, цього дня вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

Фото - скриншот

День захисників і захисниць України переноситься на 1 жовтня (з 14 жовтня), бо це свято пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

Що також важливо розуміти, Верховна Рада підтримала Закон про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо переходу державних свят згідно з новоюліанським церковним календарем.

Цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День Української Державності буде 28 липня, – розповів народний обранець Ярослав Железняк.

За словами нардепа, головною ціллю цього законопроєкту є "відмова від російської спадщини". За це рішення проголосував 241 депутат.

Що важливо знати про зміни у ПЦУ

Як уже згадувалося раніше, Православна Церква України з 1 вересня 2023 року перейде на новоюліанський календар для нерухомих свят.

Тепер ПЦУ буде відзначати Різдво 25 грудня, а не 7 січня. Покрову – 1 жовтня, Водохреще – 6 січня, а День Святого Миколая – 6 грудня.

"Рішенням Архієрейського Собору помісної Української Православної Церкви під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 24 травня 2023 року затверджено Постанову про календарне питання, в якій визначено перехід на новоюліанський календар з 1 вересня цього року", – йдеться у заяві ПЦУ.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?