Радіаційна аварія у Росії: число загиблих зростає
Категорія
Події
Дата публікації

Радіаційна аварія у Росії: число загиблих зростає

Радіаційна аварія у Росії: число загиблих зростає
Джерело:  online.ua

Наслідки аварії з витоком радіації у Архангельській області Росії виявились більш масштабними, ніж про це повідомлялось раніше. Державна корпорація «Росатом» підтвердила загибель 5 своїх співробітників, хоча днем раніше йшлося лише про двох жертв. Також є інформація про загибель одного військового.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК, крім 6 загиблих від опромінення ще є від 6 до 15 постраждалих. Про їхній стан здоров’я з офіційних джерел нічого невідомо. Є лише інформація, що всі постраждалі від радіації були перевезені у Москву.

За даними агенції URA.ru, влада Северодвинська, де сталась аварія, видалила зі свого сайту повідомлення про збільшення показників радіації у місті. Тим не менш, серед місцевих жителів спостерігається паніка: в аптеках розкуплені всі запаси йоду. Портал «Эхо Севера» повідомив про різкий стрибок попиту на горілку і біле вино, які нібито допомагають від радіації. У соцмережах стверджують про закриття у Северодвинську усіх дитячих садків.

Раніше Міноборони РФ повідомило, що 8 серпня на полігоні ВМФ поблизу н.п. Ненокса стався вибух в ході випробування рідинного реактивного двигуна. В результаті загинули дві людини, постраждали ще шестеро. Пізніше у «Росатомі» додали, що трагедія сталася під час робіт із ізотопними джерелами живлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?