Радник Байдена обговорив із президенткою Грузії скандальний проєкт про "іноагентів"
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Байдена обговорив із президенткою Грузії скандальний проєкт про "іноагентів"

Радник Байдена обговорив із президенткою Грузії скандальний проєкт про "іноагентів"
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, Радник з питань національної безпеки адміністрації президента США, Джейк Салліван, провів зустріч із грузинським главою держави, Саломі Зурабішвілі, на якій було обговорено останні події в цій країні.

Джерело: Білий дім

США та Грузія обговорили скандальний проєкт про "іноагентів"

У п'ятницю відбулася зустріч між Радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном та президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, на якій обговорювалися останні події в країні.

На зустрічі Салліван та Зурабішвілі висловили спільну зацікавленість своїх країн щодо євроатлантичної інтеграції Грузії, включаючи єдиний та інклюзивний підхід до проведення необхідних реформ, які допоможуть Грузії стати кандидатом на членство в Європейському Союзі.

Під час зустрічі Салліван та Зурабішвілі також обговорили законодавчу ініціативу грузинської влади про "іноагентів", яка могла б перешкодити роботі багатьох грузинських громадських організацій, і вітали рішення уряду відкликати пов'язані з цим законопроекти.
Обидва лідери погодилися, що необхідно продовжувати чинити економічний тиск на Росію, у тому числі за допомогою санкцій, експортного контролю та інших обмежень, запроваджених США та їхніми союзниками та партнерами.

Що відомо про проєк про "іноагентів"

Відомо, що 7 березня грузинський парламент ухвалив законопроект "Про прозорість іноземного впливу" у першому читанні мінімальною більшістю - 76 голосами.

9 березня активісти заявили, що попри заяву про відкликання закону про "іноагентів" вони продовжуватимуть протести. Вимагатимуть звільнення затриманих та пояснень від влади.

Це викликало масштабні протести в країні і вранці 10 березня друге читання законопроекту було скасовано парламентом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?