Радник Зеленського звинуватив банки ЄС та США у зв'язках з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Радник Зеленського звинуватив банки ЄС та США у зв'язках з РФ

Радник Зеленського звинуватив банки ЄС та США у зв'язках з РФ
Джерело:  online.ua

Радник глави держави Володимира Зеленського Олег Устенко написав листа до банків JPMorgan Chase, HSBC, Citigroup і Crédit Agricole з проханням припинити фінансування компаній, які торгують російською нафтою і продають акції нафтогазових груп, що підтримуються державою.

Джерело: FT

Олег Устенко звинуватив банки ЄС та США у зв'язках з РФ

Що важливо розуміти, згадані банки також раніше звинувачували в "затягуванні війни", адже вони надають кредити компаніям, що поставляють російську нафту. Устенко озвучив офіційне попередження, що вони не будуть допущені до участі у повоєнному відновленні нашої країни.

Як стверджує радник Володимира Зеленського, українські спецслужби уже почали збирати дані про подібну співпрацю з Росією, а після закінчення війни Мін'юст України збирається звертатися з цього приводу до Міжнародного кримінального суду.

Фото - etoday.kz

У відповідь на лист Устенко в JPMorgan заявили, що беруть активну участь у застосуванні антиросійських санкцій. Citigroup та Credit Agricole повідомили про згортання діяльності в РФ, а в HSBC не стали коментувати ситуацію, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, підрозділи HSBC та Crédit Agricole з управління активами володіють акціями Газпрому та Роснафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?