Расистський скандал у фіналі Євро-2020 призвів до масових арештів у Британії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Расистський скандал у фіналі Євро-2020 призвів до масових арештів у Британії

Расистський скандал у фіналі Євро-2020 призвів до масових арештів у Британії
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи Великої Британії провели низку арештів після резонансного расистського скандалу, який вибухнув на тлі поразки збірної Англії у фіналі Євро-2020.

Джерело: Sky News

За оприлюдненими даними, футболісти національної збірної потрапили під нищівну критику від власних фанатів після поразки у протистоянні з Італією. Зокрема, расистські твердження поширювалися стосовно трьох гравців - Маркуса Рашфорда, Джейдона Санчо й Бакайо Саки.

Станом на 5 серпня у поліції заявили про арешт 11 осіб, які стали авторами відповідних коментарів. Відповідних повідомлень наразі виявлено 207, їх оцінили як злочинні.

В цілому правоохоронні органи ідентифікували безпосередньо у Великій Британії 34 особи, які мають відношення до такого поширення расової ворожнечі. ДЛя того, щоб соціальні мережі Facebook, Instagram та Twitter надали відповідну інформацію про користувачів, у справу навіть втрутився уряд країни.

“Є люди, які вважають, що можуть сховатися за профілем в соціальних мережах і безкарно публікувати такі огидні коментарі. Їм потрібно ще раз подумати – у нас є слідчі, які активно шукають образливі коментарі у зв'язку з цим матчем, і, якщо їх визнають порушенням закону, то люди, які опублікували їх, будуть заарештовані. Наше розслідування просувається в хорошому темпі, і ми вдячні людям, які повідомляли нам про расистські пости”, - цитують медіа слідчого Марка Робертса.

Було встановлено, що принаймні 123 акаунти належать особам, які знаходяться за межами Об’єднаного королівства. Наразі поліція Британії веде консультації з іноземними колегами для притягнення порушників до відповідальності.

Водночас із цим новину про перші арешт через расистський скандал прямо привітали у Футбольній асоціації Англії. Наразі невідомо, що саме загрожує заарештованим особам.

Матч фіналу завершився серією пенальті, оскільки основний час та екстра-тайм завершилися з нейтральним рахунком 1:1. Англійська сторона випустила для вирішальних ударів нападників “Манчестера Юнайтед” Маркуса Рашфорда та Джейдона Санчо.

Обидва вони не змогли забити голи — перший влучив у стійку, а м’яч другого упіймав Джанлуїджі Доннарумма, якого визнали найкращим гравцем Євро-2020.

Тренер Саутгейт оголосив, що винуватцем такого розвитку подій став виключно він сам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?