Референдум в Туреччині: в ОБСЄ відзначили кілька порушень
Категорія
Світ
Дата публікації

Референдум в Туреччині: в ОБСЄ відзначили кілька порушень

Референдум в Туреччині: в ОБСЄ відзначили кілька порушень

Спостерігачі ОБСЄ, який стежили за подіями референдуму в Туреччині, відзначили ряд порушень, які не дозволили події дотягнути "до міжнародних стандартів".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Читайте також: На референдумі у Туреччині сталася перестрілка, є загиблі
Представник ОБСЄ Тана де Зулета заявила в понеділок, що рішення турецького виборчкому дозволити використовувати в якості дійсних виборчі бюлетені без офіційних марок підірвало важливі гарантії запобігання шахрайства.
Спостерігачі відзначили ряд порушень, допущених в ході референдуму, в тому числі, перекіс кампанії з попереднього голосування на користь конституційної реформи, залякування опозиційних активістів і той факт, що саме питання референдуму не було зазначено в бюлетенях. За словами Де Зулети, процедури референдуму, які Туреччина зобов'язалася дотримуватися, були виконані не повністю.
Раніше повідомлялося, що за результатами референдуму президент Туреччини Реджеп Ердоган значно розширить свої повноваження і планує в першу чергу затвердити повернення смертної кари в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?