Республіканці в Сенаті хочуть розділити допомогу Україні та Ізраїлю — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканці в Сенаті хочуть розділити допомогу Україні та Ізраїлю — відома причина

Сенат США
Джерело:  The Wall Street Journal

Адміністрація Джо Байдена запропонувала виділити 106 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та зміцнення імміграційної системи США. Тепер республіканські сенатори хочуть розділити цей пакет.

Чому республіканці хочуть розділити допомогу

Робота Конгресу нині паралізована через те, що представники не можуть обрати спікера.

Ускладнюють ситуацію також республіканці, які хочуть змінити запит адміністрації Байдена про надання Україні, Ізраїлю та Тайваню екстрених фондів.

Деякі республіканці хочуть, щоб допомога Ізраїлю була відокремлена від допомоги Україні, оскільки остання стала “політично непопулярною” серед виборців їхньої партії та низки законодавців-республіканців.

Ще до того, як Білий дім офіційно оголосив про пакет наприкінці минулого тижня, група з дев’яти республіканців у Сенаті підписала лист до лідера республіканців в Сенаті Мітча Макконнелла та лідера більшості Чака Шумера, у якому закликала відокремити фінансування для Ізраїлю від фінансування для України.

Це два окремих конфлікти, і було б неправильно використовувати підтримку Ізраїлю в [намаганні] отримати додаткову допомогу для України, — написали сенатори.

Що відомо про запит Байдена на виділення допомоги

Пропозиція адміністрації на 106 млрд доларів включає виділення:

  • близько 61 мільярда доларів для України,

  • 14 мільярдів для Ізраїлю на потреби безпеки,

  • близько 9 мільярдів доларів для гуманітарної допомоги,

  • близько 2 мільярдів доларів на допомогу в галузі безпеки в Індійсько-Тихоокеанському регіоні,

  • 14 мільярдів доларів для кордону США, для ефективнішої реєстрації мігрантів, які шукають притулку, збільшення прикордонних патрульних агентів і офіцерів із питань притулку, а також відшкодування містам і приватним організаціям, які встановлювати притулки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?