Сенат США готує екстрене рішення щодо Ізраїлю після нападу ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США готує екстрене рішення щодо Ізраїлю після нападу ХАМАС

Сенат США

За словами очільника комітету із закордонних справ Сенату США Бена Кардіна, він розпочав активну підготовку до голосування законопроєкту про допомогу Ізраїлю після атаку на країну терористичного угруповання ХАМАС.

У Сенаті США хочуть проголосувати за допомогу для Ізраїля

Бен Кардін звертає увагу на те, що протягом найближчих днів та тижнів офіційний Вашингтон повинен запропонувати усю необхідну допомогу для Ізраїля, як це було й раніше.

І тому я маю намір при першій же можливості ініціювати законопроєкт, який зосередиться на наданні Ізраїлю того, що йому потрібно для самозахисту. Йдеться про поповнення протиракетної оборони для "Залізного купола", що забезпечить постійну бойову готовність цих систем, – пояснив сенатор.

Окрім того, він просить у команди американського лідера Джо Байдена виділити додаткове фінансування оборони Ізраїлю, а також ухвалити резолюцію, що "посилює нашу відданість американо-ізраїльським відносинам".

Ба більше, йдеться й про затвердження нового посла США в Ізраїлі.

Що відомо про атаку ХАМАС на Ізраїль

Вранці 7 жовтня ХАМАС здійснило масштабний напад на Ізраїль із району сектора Гази, використавши для цього кілька тисяч ракет.

Окрім того, бойовики прорвали кордон у кількох місцях.

Терористам ХАМАС вдалося захопити деяких громадян Ізраїлю в заручники. Ба більше, вони стверджують, що взяли під контроль одну з ізраїльських військових баз.

Що важливо розуміти, це наймасштабніше ескалація арабо-ізраїльського конфлікту протягом останніх 50 років.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про контртерористичну операцію "Залізні мечі" й розпочала обстріл інфраструктури сектора Гази. За даними ізраїльських ЗМІ, від дій ХАМАС на ранок неділі загинули щонайменше 300 людей, ще майже 1600 зазнали поранень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?