Республіканці після 6 спроб так і не змогли обрати спікера Палати представників
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканці після 6 спроб так і не змогли обрати спікера Палати представників

Республіканці після 6 спроб так і не змогли обрати спікера Палати представників
Джерело:  online.ua

Після 2 днів та шести провальних спроб голосування лідеру Республіканської партії США Кевіну Маккарті так і не вдалось обійняти посаду спікера Палати представників. Тож чергову спробу голосування перенесли на 12:00 (19:00 за Києвом)четверга.

Джерело:   CNN

Республіканці 2 дні поспіль не можуть затвердити кандидатуру спікера Палати представників 

Маккарті вшосте за два дні не набрав достатньої кількості голосів, щоб стати наступним спікером.

Підрахунок голосів у цьому раунді не змінився порівняно з попередніми двома: Маккарті набрав 201 голос, представник Демократичної партії Хакім Джефріс набрав 212 голосів, а Байрон Дональдс, котрого протрампівське крило партії висунуло проти Маккарті, набрав 20 голосів.

Палата представників вирішила оголосити перерву до 20:00 за місцевим часом.

Патова ситуація поставила під сумнів здатність республіканців керувати країною протягом наступних двох років, оскільки вони спіткнулися об те, що зазвичай є рутинним голосуванням на початку законодавчої сесії.

Члени Палати представників повинні спочатку назвати ім'я лідера, перш ніж привести до присяги окремих членів і приступити до законодавчої роботи.

Маккарті з Каліфорнії був головним республіканцем Палати представників з 2019 року і очолював успішні зусилля своєї партії, спрямовані на завоювання контролю над палатою на проміжних виборах у 2022 році.

Але тепер він не зміг пройти шість голосувань поспіль протягом двох днів, оскільки група з 20 жорстко налаштованих консерваторів, які вважають його ідеологічно ненадійним, відмовилися підтримати його, залишивши його без 218 голосів, необхідних для перемоги на цій посаді.

Прихильники Маккарті з кожним днем ставали все більш розчарованими.

Востаннє Палата представників не змогла обрати спікера з першого голосування у 1923 році, коли було проведено дев'ять голосувань.

Маккарті сказав, що він досягає прогресу.

Я не думаю, що сьогоднішнє голосування має якесь значення, але я думаю, що голосування в майбутньому матиме, - заявив журналістам голова Республіканської партії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?