Рейтинг Путіна серед росіян знизився до історичного мінімуму
Категорія
Світ
Дата публікації

Рейтинг Путіна серед росіян знизився до історичного мінімуму

Рейтинг Путіна серед росіян знизився до історичного мінімуму
Джерело:  BBC

Перемога Володимира Путіна на чергових виборах президента може бути під загрозою. Незважаючи на те, що до чергового переобрання господаря Кремля ще кілька років, рейтинг нинішнього президента серед росіян стрімко падає. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC, підтримка Путіна становить лише 43%.

Це показник є найнижчим за останні 18 років. Як стверджується в результатах соціологічного дослідження фонду «Громадська думка», майже 40% росіян не хочуть бачити Путіна президентом після 2024 року.

Якби вибори президента відбулися в найближчу неділю, Путіна підтримали б тільки 43%. Більш низький рівень підтримки був зафіксований соціологами лише в квітні 2001 року, коли за Путіна були готові голосувати менше 42%.

Щоправда, багаторічна зачистка електорального поля майже не залишає для росіян альтернативи. Найближчі суперники Володимира Путіна – комуніст Павло Грудінін та глава ЛДПР Володимир Жириновський мають рейтинг не вище 10-11%.

Експерти пов’язують зниження рейтингу з протестами через зняття незалежних кандидатів на вибори в Московську міську думу. Прогнозується, що в майбутньому популярність Путіна продовжить падіння.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Євросоюзі виступили із вимогою до Путіна вплинути на підконтрольних йому бойовиків ДНР та ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?