Режим Лукашенка арештував сотню людей за коментарі про смерть службовця КДБ
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка арештував сотню людей за коментарі про смерть службовця КДБ

Режим Лукашенка арештував сотню людей за коментарі про смерть службовця КДБ
Джерело:  online.ua

Слідчий комітет Білорусі заарештував 136 громадян країни за коментарі у соціальних мережах, які, нібито розпалюють соціальну ворожнечу і ображають представника влади. Більш, ніж сотні білорусів інкримінують дві статті Кримінального кодексу через пости, що стосуються смерті у перестрілці співробітника КДБ і програміста Андрія Зельцера.

Джерело: телеграм-канал  «Слідчий комітет Білорусі»

«Підозрюваними у кримінальній справі є 136, так званих, «анонімних коментаторів». До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться в повідомленні.

Слідчий комітет розслідує кримінальну справу, порушену за статтями 130 (умисні дії, спрямовані на розпалювання певної соціальної ворожнечі або розбрату за ознакою іншої соціальної приналежності) і 369 (образа представника влади і його близьких у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, здійснена в інформації, розміщеній у глобальній комп'ютерній мережі Інтернет) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

Нагадаємо, наприкінці вересня білоруський айтішник Андрій Зельцер був вбитий силовиками, коли ті під час чергового рейду увірвалися до нього на квартиру. Зельцер встиг завдати удару у відповідь і смертельно поранив одного зі співробітників КДБ Білорусі. Судячи з Instagram-профілю, чоловік підтримував нещодавні протести у Білорусі і ймовірно брав у них участь.

Ким був вбитий білоруський IT-працівник Андрій Зельцер

31-річний Андрій Зельцер був членом команди компанії EPAM, що займається IT-розробками. Він був випускником коледжу бізнесу та права в Мінську. З 2016 року він працює членом команди Epam Systems.
Хлопець захоплювався триатлоном, брав участь у змаганнях. У своєму акаунті в Instagram він писав про протести в Білорусі, можливо, беручи участь у недільних маршах.

Інформацію про особу вбитого працівника КДБ довгий час не піддавали розголосу. На поширеному відео лунало ім’я Дмитро, а також позивний "Нірвана". Згодом в ЗМІ з’явилась інформація, що йдеться про деякого Дмитрія Федосюка.

Нагадаємо, на відеозаписі видно, як група чоловіків в штатському ломиться в квартиру. На інших кадрах, знятих в кімнаті, видно чоловіка з мисливською рушницею, а також жінка, яка знімає те, що відбувається на мобільний телефон. Незабаром з рушниці лунають постріли (в цей момент в кадрі тільки руки, ми не бачимо особи того, хто стріляв), поранений співробітник КДБ лежить на підлозі, видно кров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?