В Україні запускають перший мобільний додаток Чорнобиля Chornobyl App
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запускають перший мобільний додаток Чорнобиля Chornobyl App

В Україні запускають перший мобільний додаток Чорнобиля Chornobyl App
Джерело:  online.ua

В Україні запустили перший офіційний додаток Чорнобиля - Chornobyl App. У ньому використані якісні AR-технології, або доповнена реальність, яка дозволить кожному бажаючому здійснити віртуальну подорож до Чорнобиля і оживити історію історію Зони Відчуження.

Джерело: Chornobyl App

У мобільному додатку Чорнобиля зібрана інформація про історію трагедії, є розсекречені документи КДБ про аварію, карти забруднення, а також новини про сучасний стан Зони Відчуження, її наукові і культурні проєкти.

Chornobyl App стане в нагоді тим, хто збирається в подорож до Чорнобиля і дозволить побувати в Зоні відчуження не виходячи з дому. В режимі онлайн можна побачити Колесо Огляду та інші найпопулярніші туристичні точки Чорнобиля.

Фото: chornobyl.app

Функції програми Chornobyl App

В додаток Chornobyl App включені:

  • 7 маршрутів для мандрівників і 44 локації - вони виконують функцію віртуального гіда для мандрівників;

  • 150 матеріалів про Чорнобиль;

  • аудіо-гіди;

  • історичні фото;

  • елементи доповненої реальності.

Фото: chornobyl.app

Користувачам будуть доступні огляди унікальних чорнобильських пам'яток і докладні історії будівництва і аварії на ЧАЕС із спростуванням поширених фейків.

"Цю програму варто встановити кожному. Особливо, щоб не потрапляти на поширені фейки і отримати можливість відкрити Чорнобиль в зручному форматі для кожного, щоб він перестав бути сліпим плямою на карті нашої держави і в минулому нашої нації", - вважає Валерій Коршунов, один з авторів мобільного додатка Chornobyl App.

Перший офіційний додаток Чорнобиля Chornobyl App було створено за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Центру організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження (ДП «ЦОТІЗ»), Національного музею "Чорнобиль", Центру досліджень визвольного руху, МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", МГО "Європейський Інститут Чорнобиля".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?