Резніков допускає втечу армії РФ з Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков допускає втечу армії РФ з Херсона

Резніков допускає втечу армії РФ з Херсона
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони України Олексій Резніков не виключає, що російська окупаційна армія може відступити з окупованого Херсону на лівий берег Дніпра.

Джерело: брифінг керівника Міноборони України

Окупанти можуть відступити з Херсону 

За словами керівника Міноборони, інформація про відступ армії РФ з Херсону може бути елементом інформаційно-психологічної спеціальної операції. Тому військове командування ЗСУ покладається лише на інформацію від розвідки, яку ретельно вивчає.

Їхня звичка до "актів доброї волі" нам давно вже відома. Так був акт доброї волі, коли вони звільнили територію Київської області, потім Сумської та Чернігівської завдяки рішучим діям сектора безпеки й оборони. Потім був острів Зміїний – ще один акт доброї волі. Звісно, я думаю, що потенційно вони готові до чергового "акту доброї волі" щодо лівого берега Дніпра у Херсонській област, в районі міста Херсон, але для цього їм все одно знадобиться втратити певний свій потенціал завдяки відповідним діям наших Збройних сил", - зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що наразі на хід бойових дій сильно впливає погіршення погодних умов.

Зокрема, набагато важче вести бойові дії в умовах сильних дощів.

Крім того, окупанти використовують іригаційні канали аграрного регіону як траншеї, – і "це трошки уповільнює рух наших військ. Я оптимістично дивлюся не тільки на Херсонську операцію, я взагалі вірю, абсолютно свідомо й обізнано, в те, що ми з вами завершимо цю війну шляхом деокупації повної всіх земель українських, які тимчасово окуповані з 2014 року, шляхом виходу на міжнародно визнані кордони України станом на 1991 рік, - зазначив Резніков.

Між тим кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін заявив про необхідність вивезти всіх жителів окупованого Херсона.

Зараз тих, хто проживає в Херсоні, потрібно прибрати із зони найбільш небезпечних бойових дій, - цинічно заявив Путін.

Депортацію жителів Путін прикриває нібито турботою про людей.

За словами президента країни-агресора, "цивільне населення не повинно страждати від обстрілів, від наступальних, контрнаступальних та інших заходів".

Кремлівський злочинець також зухвало заявив, що на території РФ вже мобілізували 318 тис осіб, з яких 49 тис вже були відправлені на війну проти України.

У нас 318 тисяч, тому що добровольці йдуть. Кількість добровольців не скорочується. З них 49 тисяч перебувають у військах, виконують бойові завдання. Всі інші поки що займаються підготовкою, - заявив Путін.

Зі свого боку керівник Херсонської облради Олександр Самойленко заявив, що деякі зі звільнених населених пунктів Херсонської області повністю зруйновані, людям у деокупованих селах потрібні насамперед електроенергія, вода, газ і дрова, а поштові й банківські послуги вже доступні.

На Херсонщині на сьогодні є близько сотні населених пунктів, які звільнені від окупантів. Основна маса знаходиться в Бериславському районі, це північ Херсонської області. Є такі, що давно звільнені, як колишній райцентр Нововоронцовка, Високопілля, Велика Олександрівка. Здебільшого це села, які розташовані навколо колишніх районних центрів. Якщо казати, що інфраструктура в цих населених пунктах зруйнована, – це нічого не сказати. Я особисто в деяких був, є такі населені пункти, в яких зруйнована не тільки інфраструктура, а всі будівлі, які знаходяться там, зруйновані на 100%, - наголосив Самойленко.

Самойленко зазначив, що зараз облрада намагається поставляти продукти для людей, які залишилися у звільнених населених пунктах. Крім того, там створюють хаби з надання матеріалів для ремонту та відновлення будівель.

За словами голови облради, Велика Олександрівка найближчим часом вже буде з газом, але така ситуація не в усіх населених пунктах, тому шукають альтернативні джерела опалення, "буржуйки".

Він сказав, що на сьогодні у звільнених селах є потреба в генераторах, будівельних матеріалах і засобах зв'язку.

Самойленко зазначив, що поштарі "Укрпошти" вже носять пенсії в деокупованих селах, також є можливість працювати банкам.

Втім, він закликає жителів деокупованих населених пунктів виїхати на зиму з цього регіону.

Начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецькийрозповів, що відсутність електрики та водопостачання – основні проблеми звільнених населених пунктів.

Буває таке, що людям їжа не потрібна, бо в селі завжди є що поїсти, а людям, наприклад, потрібні тенти, щоб перекрити дахи, які пошкодились під час обстрілів, потрібна плівка для вікон або дрова, щоб розтопити в пічках, бо посадки заміновані, - наголосив Селецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?