Резніков розкрив кінцеву мету ескалації Росії на кордонах з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков розкрив кінцеву мету ескалації Росії на кордонах з Україною

Резніков розкрив кінцеву мету ескалації Росії на кордонах з Україною
Джерело:  online.ua

В українському уряді оцінили військову присутність РФ на кордоні як спробу Кремля залякати опонентів та підвищити рейтинг президента Володимира Путіна перед парламентськими виборами восени.

Джерело: Українська правда

За словами віцепрем’єр-міністра Олексія Резнікова, який займається питанням реінтеграції окупованих районів, існують два напрямки сьогоденної ескалації — внутрішній та зовнішній.

“У свій час, Крим як акція, дав свої рейтинги президенту Росії, і воно спрацювало. Але той ефект уже почав танути. Сьогодні відбуваються зрозумілі процеси в Російській Федерації, починаючи від збудження на вулицях Хабаровська, історія з Навальним, майбутні вибори в Держдуму восени... Звісно, що політична сила, яка представляє діюче керівництво країни, там має набрати свої голоси”, - звернув увагу Резніков.

Він вважає рейтинги чинного режиму нижчими у порівнянні з минулим періодом. Ситуацією з військовою концентрацією на кордоні він назвав схожою на класичний фільм “Хвіст, який крутить собакою”, оскільки війна наразі працює як засіб для підвищення популярності влади.

“Тому демонстрація того, що вони потужні і сильні, мені здається, є відволіканням від внутрішнього порядку денного…” - додав віцепрем’єр.

Також у Кремлі окрім внутрішніх проблем вирішують таким чином зовнішні. Перш за все російська сторона таким чином нагадує про себе світу як про потужну державу в Євразії.

“Для Росії було дуже важливо привернути увагу до себе, щоб з ними рахувалися і розмовляли нарівні. Ми з вами розуміємо, що в нас іде війна з Росією. Але росіяни не з українцями воюють у своїй уяві, вони воюють з американцями, з НАТО... Бо вони вважають, що воюють за свій вплив на нас з вами, вони залишаються в тій радянській парадигмі”, - резюмував Резніков.

Також політик заявив про “фантомні болі” в керівництва Росії, які з’являються у разі відсутності уваги до держави з боку міжнародної спільноти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?