Резніков уточнив, чому не варто панікувати після переговорів Путіна з Макроном і Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков уточнив, чому не варто панікувати після переговорів Путіна з Макроном і Меркель

Резніков уточнив, чому не варто панікувати після переговорів Путіна з Макроном і Меркель
Джерело:  online.ua

Переговори російського президента Володимира Путіна з державними лідерами Німеччини й Франції — Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном — не є подіями, через які варто панікувати, вважають у Кабінеті міністрів.

Джерело: Україна 24

За словами віцепрем’єр-міністра з питань реінтеграції Олексія Резнікова, певні ситуації у світі регулярно обговорюються без залучення тієї чи іншої причетної сторони.

“Ми точно не маємо з вами розумні очікування мати, що без нас хтось щось обговорює. Це було б дивно. Так само і ми без когось щось обговорювали. Наприклад, ми створюємо “Кримську платформу” без участі Росії, це абсолютно нормальна міжнародна практика – обговорювати питання, які турбують країну. Важливо те, що Україна є на порядку денному Німеччини та Франції. Я переконаний, що у своєму спілкуванні з господарем Кремля вони говорили в інтересах України”, - стверджує Резніков.

Політик звернув увагу, що найголовніше у цій ситуації — ухвалення остаточного рішення за участі офіційного Києва. Обговорення може подекуди тривати у різних форматах. Україна також не порушує жодного етикету, коли обговорює ситуацію з різноманітними партнерами.

Також він прокоментував шляхи, якими можна закінчити конфронтацію з Росією.

“На сьогодні ми лишаємо єдиний варіант – політико-дипломатичний. Це посилення санкційного режиму з боку усіх країн, які підтримують Україну, щоб для Росії ця війна перестала бути вигідною. Росіяни прагматичні й розумні, вони будуть ставити на терези та зважувати, що їм вигідніше: продовжувати цю війну чи нарешті вийти з нашої країни”, - резюмував віцепрем’єр.

Нагадаємо, Путін ініціював відеоконференцію за участі Макрона та Меркель, однак про участь президента Володимира Зеленського навіть не йшлося. У Кремлі нагадали про суверенне право РФ вести консультації з якими завгодно сторонами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?