Резніков уточнив, що чекає на жителів ОРДЛО після реінтеграції
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков уточнив, що чекає на жителів ОРДЛО після реінтеграції

Резніков уточнив, що чекає на жителів ОРДЛО після реінтеграції
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков розповів про долю людей, які залишилися жити й працювати в ОРДЛО чи Криму. Він вважає, пересічних громадян жодним чином не повинні навіть люструвати у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Левый берег”.

За словами посадовця, навіть з посадовцями не може бути однозначного рішення.

“Пропонується не люструвати тих, хто в складі окупаційних адміністрацій РФ забезпечував життєдіяльність тимчасово окупованих територій і не завдавав шкоди життю та здоров'ю громадян. Чиновники Міносвіти, які брали і стверджували російські шкільні програми, що з ними робити? Що робити з директорами кримських заповідників і чиновниками середньої ланки, які оформляли дозвільні документи на будівництво військових баз РФ?”, - наголосив Резніков.

Віцепрем’єр зауважив, перш за все необхідно оцінювати ризики від звільнення посадовця від відповідальності, оскільки він у майбутньому може поширювати ворожу ідеологію.

“Якщо такий ризик є, то він не повинен отримати право на роботу в державних органах. У той же час давайте розділяти жителів окупованих регіонів на бойовиків і тих, хто працював в органах забезпечення, в господарської діяльності і так далі. Хтось же повинен був вивозити сміття, лагодити проводку, гасити пожежі, лікувати людей, продавати продукти харчування і ліки — їх люстрація не повинна стосуватися”, - пояснив він.

Наразі в Україні розробляють законопроєкт про введення перехідного режиму для реінтеграції районів, які лишаються під владою окупаційного режиму РФ з 2014 року. У ньому будуть визначені параметри для амністії чи люстрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Резніков назвав тотальну амністію після конфліктів неправильним підходом, який зберігся з минулого. Він пояснив, до 1980-х років завершення конфліктів супроводжувалося ухваленням такого рішення, однак воно не вирішувало внутрішній конфлікт у суспільстві, залишало безкарними злочини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?