У Зеленського відкинули тотальну амністію для "ЛДНР" та у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відкинули тотальну амністію для "ЛДНР" та у Криму

У Зеленського відкинули тотальну амністію для "ЛДНР" та у Криму
Джерело:  online.ua

В українському уряді категорично відкинули ідею тотальної амністії на території окупованих районів Донбасу. Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков назвав це неправильним підходом, який зберігся з минулого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Левый берег”.

За словами політика, значна кількість людей, зокрема в Криму, потрапила на армійську службу примусово.

“Якщо особи не здійснювали злочинів проти України, не вбивали українських громадян, то до них можна застосовувати кримінальне переслідування”, - вважає Резніков.

Він пояснив, до 1980-х років завершення конфліктів супроводжувалося ухваленням рішення про тотальну амністію.

“Вважалося, що це правильно, що так буде краще. Виявилося, що це не вирішувало завдання щодо недопущення повторення конфлікту, оскільки залишалися люди (жертви), чиї права були порушені й не були поновлені. Злочинці, які здійснювали тяжкі злочини, залишалися безкарними. В таких умовах справедливість була недосяжною”, - зауважив віцепрем’єр.

У той час з’явилися принципи ООН про правосуддя перехідного періоду, які згадали у новому законопроєкті уряду з відповідного питання. Вважається, що в суспільстві не буде спокою до вирішення усіх суперечок.

“Завдання будь-якої влади, яка займається питаннями реінтеграції, — щоб в постконфліктний період створити умови, які виключать повторення того, що сталося. Ось чому тотальна амністія не може бути застосована. Її можна застосувати тільки частково, але точно не в відношенні людей, які здійснювали тяжкі злочини”, - резюмував Резніков.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики окупаційного режиму на Донбасі знову порушили домовленості про припинення вогню у вівторок, 2 лютого. Цього разу жертвою цього збройного випаду проти України став боєць операції об’єднаних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?