РФ блокує кандидатуру Естонії на пост глави ОБСЄ і ухвалення бюджету організації
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ блокує кандидатуру Естонії на пост глави ОБСЄ і ухвалення бюджету організації

РФ блокує кандидатуру Естонії на пост глави ОБСЄ і ухвалення бюджету організації
Джерело:  online.ua

РФ блокує кандидатуру Естонії на пост глави ОБСЄ та заміщення чотирьох вищих посад у організації. Також через дії Росії під питанням ухвалення бюджету ОБСЄ. 

Джерело: VOL.AT

РФ блокує кандидатуру Естонії на пост глави ОБСЄ

Росія блокує заміщення чотирьох вищих посад в ОБСЄ, а також бюджет безпекової організації та кандидатуру Естонії на посаду голови організації наступного року.

Міністр закордонних справ Александер Шалленберг заприсягнувся своїм колегам із Центральної Європи боротися за Організацію з безпеки та співробітництва, якій загрожує крах, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на спільній пресконференції в середу група "Центральна п'ятірка" (Австрія, Чехія, Словаччина, Угорщина та Словенія) узяла на себе зобов'язання перед організацією, що базується у Відні.

Однак Шалленберг підкреслив, що Австрія не є кандидатом на головування ОБСЄ у 2024 році.

Він заявив, що ОБСЄ є єдиною загальноєвропейською платформою для діалогу. Також організація може в майбутньому знадобиться як канал зв'язку.

Росія блокує діяльність ОБСЄ

Найкращим курсом дій було б оновлення, – вважає Шалленберг.

Він уточнив, що є компромісна пропозиція, згідно з якою нинішнє головування Північної Македонії продовжиться ще на рік, бюджет цього року буде оновлено, а керівництво ОБСЄ також залишиться ще на рік.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вже зустрівся з Лавровим. Відповідаючи на запитання, він повідомив, що прийняв запрошення глави МЗС Росії на енергетичний форум у Москві 13 жовтня. Водночас він заперечував, що це також потягне за собою подальші поставки російських енергоносіїв у його країну.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що єдиний спосіб зберегти ОБСЄ – це позбутися Росії в її складі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?