РФ може перейти до оборони через нестачу військ і боєприпасів для наступу — розвідка США
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ може перейти до оборони через нестачу військ і боєприпасів для наступу — розвідка США

РФ може перейти до оборони через нестачу військ і боєприпасів для наступу — розвідка США
Джерело:  online.ua

В американській розвідці вважають, що російськам військам не вистачить людей та боєприпасів, щоб досягти великих територіальних здобутків в Україні у 2023 році. РФ може перейти до оборони захоплених територій, що затягне війну.

Джерело: The New York Times

Розвідка США оцінила стан російських військ

Директорка національної розвідки США Авріл Хейнс під час свого виступу перед комітетом Сенату з розвідки сказала, що російський диктатор Володимир Путін після невдач на полі бою тепер краще розуміє проблеми російської армії.

Тепер він може скоригувати свою стратегію в короткостроковій перспективі.

Навіть коли російський наступ триває, у них високий рівень втрат. Путін, ймовірно, краще розуміє межі того, чого здатна досягти його армія, і, схоже, зараз зосереджений на більш обмежених військових цілях, - сказала посадовиця.

За її словами, РФ може розглянути затягнення війни для досягнення своїх стратегічних цілей, навіть якщо це означатиме тривалі паузи в наступі.

Вона зазначила, що у Бахмуті війська РФ досягають «поступового прогресу», проте місто не є «особливо стратегічною метою».

Які проблеми має російська армія

Окрім великих втрат, РФ стикається з критичною відсутністю мотивацією воювати та браком боєприпасів.

Якщо Росія не розпочне обов’язкову мобілізацію та не визначить значні сторонні поставки боєприпасів, їй буде дедалі важче підтримувати поточний рівень наступальних операцій у найближчі місяці, - сказала вона.

Таким чином росіяни можуть повністю перейти до утримання та оборони окупованих територій.

У США не очікують, що російська армія цього року відновиться настільки, щоб досягти великих територіальних здобутків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?