РФ може вдарити по українській ГТС і зажадати запустити "Північний потік-2" — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ може вдарити по українській ГТС і зажадати запустити "Північний потік-2" — Зеленський

РФ може вдарити по українській ГТС і зажадати запустити "Північний потік-2" — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що Росія може завдати удару по українській газотранспортній системі й вимагати від Європи запустити "Північний потік-2".

Джерело: Зеленський в інтерв'ю німецькій телекомпанії ZDF

РФ може завдати нові удари по ГТС України

Вони завдадуть ударів по ГТС України. Щоб їх не звинуватили, вони вчинять теракт на своїй території. Їм однаково, що підривати. Звинуватять нас, щоб ударити по нашій ГТС, - сказав Зеленський.

За його словами, "наразі потрібна позиція, якщо Росія продовжуватиме підривати енергосистему Європи, ми "Північний потік-2" не запустимо і санкцій не знімемо".

Він (Путін – ред.) скаже Європі, що немає можливості (постачати газ – ред.), нам треба запустити "Північний потік-2", інакше Європа залишиться без газу через Україну, - вважає Зеленський.

Також Зеленський заявив про існування ризику використання Путіним ядерної зброї

Так, ризик є. Але ризик аж ніяк не збільшується слабкою позицією Німеччини. Ви розумієте, що я маю на увазі? Європа в цілому не може своєю позицією взагалі вплинути на цей ризик. Ви не повинні проявляти слабкість до російського керівництва.

Путін використовуватиме ядерну зброю лише в тому випадку, "якщо добре знатиме, що для нього не буде жодних наслідків після застосування".

 Президент припустив, що Росія причетна до витоків на газопроводах "Північний потік". За його словами, Кремль планує зовсім перекрити постачання газу до ЄС, зокрема до Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?