РФ назвала кількість "російських" громадян в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ назвала кількість "російських" громадян в ОРДЛО

РФ назвала кількість "російських" громадян в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Міністерство внутрішніх справ Росії почало стверджувати, що майже 530 тисяч жителів окремих районів Донецької та Луганської областей за два роки отримали російське громадянство у спрощеному порядку.

Джерело: пресцентр МВС РФ у відповідь на запит "ТАСС"

Російська влада розповіла, скільки паспортів роздали в ОРДЛО

"З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року... громадянство РФ отримали більше 527 тисячі осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України", - йдеться в офіційному коментарі МВС РФ.

За словами представників російського відомства, майже 2 тисячам жителів ОРДЛО у наданні російського громадянства відмовили.

Згідно з останніми даними, 40% заяв вирішили відхилити у зв'язку з тим, що ці особи мали обмеження на в'їзд до Росії у зв'язку з адміністративним видворенням, депортацією, реадмісією або в зв'язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ.

"Третина, кому відмовили в громадянстві, мають незняту або непогашену судимість. Чверті здобувачів громадянство РФ не дали через те, що вони виступали за "насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії" і створюють загрозу безпеці", - заявили в МВС РФ.

Окрім того, представники відомства стверджують, що робота з прийому жителів ОРДЛО в громадянство РФ триває.

Яка реакція України на видання паспортів РФ в ОРДЛО

Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає помилкою недостатньо жорстку реакцію союзників України на роздавання Росією паспортів жителям ОРДЛО.

"Це велика помилка наших друзів і партнерів, що вони недостатньо жорстко з самого початку відреагували на початок "паспортизації … Я нікого не обвинувачую. Таке життя. Тобто не поставилися достатньо серйозно. Росія відчула, що можна, і розгорнула цей процес", - заявив нещодавно дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?