РФ не вистачить ресурсів для вторгнення в Молдову – прем’єр-міністр Речан
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не вистачить ресурсів для вторгнення в Молдову – прем’єр-міністр Речан

РФ не вистачить ресурсів для вторгнення в Молдову – прем’єр-міністр Речан
Джерело:  online.ua

Росії не вистачить ресурсів для вторгнення в Молдову, а сама країна має достатньо потенціалу, щоб впоратися з ескалацією в Придністров’ї.

Джерело: Newsmaker

Чому Росія не може напасти на Молдову

В ефірі румунського національного телебачення молдавський прем’єр-міністр Дорін Речан заявив, що РФ не може напасти на Молдову.

Напад Росія не можливий через територіальну віддаленість та те, що між обома державами розташована Україна.

У Росії не вистачить ресурсів для ескалації. Ясно також, що Росія не може вторгнутися в Молдову військовим шляхом, – сказав Речан.

Також він наголосив, що у Молдови достатньо потенціалу, щоб впоратися з можливою ескалацією в Придністров’ї.

Система протиповітряної оборони України захищає і Молдову, запевнив прем’єр.

А придністровський регіон, як і ми, прагне миру і стабільності. Росія веде гібридну війну – багато пропаганди, дезінформації, просування певних провоєнних наративів. Але я впевнений, що їм не досягти успіху. Усі ці хвилі – радше інформаційна війна, ніж реальний стан справ, – зазначив Речан.

РФ бреше про радіоактивну провокацію України в Придністров’ї

Російська дипломатка та представниця МЗС РФ Марія Захарова цинічно бреше та звинувачує Україну у тому, що вона нібито готує провокації біля невизнаного Придністров’я "з використанням радіоактивних матеріалів".

Так Кремль хоче перекласти відповідальність за злочини, які планує скоїти, на Україну.

Також команда Сергія Лаврова вже не вперше звинувачує Київ у "вигаданих" провокаціях, які нібито планує українська влада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?