РФ обстріляла запальними снарядами село поблизу Запоріжжя — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ обстріляла запальними снарядами село поблизу Запоріжжя — відео

РФ обстріляла запальними снарядами село поблизу Запоріжжя — відео
Джерело:  online.ua

В Міноборони оприлюднили відеозапис обстрілу злочинною армією РФ села поблизу Запоріжжя забороненими запальними снарядами. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони України

Що відомо про наслідких ворожих обстрілів та атак 

Запорізька область. Мирне українське село, обстріляне російськими запальними боєприпасами, - повідомили в Міноборони України

В Міноборони наголосили, що на відео не видно жодного військового об'єкту.

Це порушення Протоколу ІІІ Конвенції про конкретні види звичайної зброї та жалюгідна спроба помститися з боку тих, хто програв, - підкреслили у військовому відомстві.

Між тим керівник Дніпропетровської облради Микола Лукашук заявив про черговий ворожий обстріл Нікопольского району.

Лукашук зазначив, що снаряди були спрямовані на Червоногригорівську громаду.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, під сьогоднішних масованих ракетних атак злочинна армія РФ не стала використовувати усі наявні запаси ракет.

Чому менше, чому більше. Я думаю, що ворог міг і більше ракет застосувати, але не застосовує з певних об'єктивних причин, - підкреслив Ігнат.

Речник Повітряних сил припустив, що злочинне командування окупаційної армії може берегти ракети для наступних атак.

Ракети в противника начебто закінчуються. Оце слово "закінчується" постійно вирує в нашому інформаційному просторі. Всі чекають, коли ж вони закінчаться, але не може закінчитися те, що ще виробляється, - підкреслив Ігнат.

Ігнат пояснив, що "Калібри" і ракети типу Х-101 росіяни поставляють своїм збройним силам просто з конвеєра.

Тому, можливо, і немає таких великих застосувань як у жовтні-листопаді, коли 96 ракет було запущено, але маємо те, що маємо, - зазначив речник ПС ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?