РФ отримувала комп’ютерні комплектуючі після 24 лютого попри заяви техкомпаній
Категорія
Технології
Дата публікації

РФ отримувала комп’ютерні комплектуючі після 24 лютого попри заяви техкомпаній

РФ отримувала комп’ютерні комплектуючі після 24 лютого попри заяви техкомпаній
Джерело:  online.ua

Росія отримала понад 15 тис. партій комп’ютерних комплектуючих, не зважаючи на заяви технологічних компаній та санкції. Чіпи, які можна знайти у машині чи мікрохвильовій печі, РФ використовує у своїх ракетах.

Джерело: розслідування Reuters

РФ отримувала комп’ютерні чіпи попри санкції

Журналісти вивчили декларації російської митниці після повномасштабного вторгнення в Україну.

Виявилося, що понад 15 тис. партій комплектуючих прибули до Hосії протягом 24 лютого - кінця травня.

Згідно з даними російської митниці, серед частин були мікропроцесори, програмовані чіпи, запам'ятовуючі пристрої та інші предмети. Серед виробників: AMD, Analog Devices, Infineon, Intel та Texas Instruments.

Хоча деякі з більш складних західних чіпів у російській зброї протягом багатьох років підлягали спеціальним вимогам щодо ліцензування експорту, розслідування виявило, що багато зброї також містять звичайні комп’ютерні чіпи та інші компоненти, які містяться в споживчих товарах. Їх легко отримати, і в багатьох випадках на них не поширюються експортні обмеження.

Після вторгнення Сполучені Штати та інші країни заборонили експорт високих технологій до Росії, щоб спробувати завдати шкоди її оборонній промисловості, а технологічні компанії оголосили, що вони припинили весь експорт до Росії.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Незважаючи на те, потік західних комп’ютерних запчастин до Росії не припинився, і тисячі з них було відправлено в РФ з моменту вторгнення в Україну. Чіпи, які можна знайти у машині чи мікрохвильовій печі, РФ використовує у своїх ракетах.

Без цих американських чипів російські ракети і більшість російської зброї не працювали б, - сказав співрозмовник Reuters.

AMD, Analog Devices та Infineon заявили, розпочали внутрішні розслідування щодо постачань своєї електроніки до РФ.

Infineon і Texas Instruments заявили, що станом на 24 лютого їхні комплектуючі вже були в дорозі.

Intel заявила, що товари, які вона постачала, були внутрішніми поставками компанії до того, як вона припинила свою діяльність у Росії на початку квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?