Російські окупанти оголосили про підготовку до псевдореферендуму в Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти оголосили про підготовку до псевдореферендуму в Запорізькій області

Російські окупанти оголосили про підготовку до псевдореферендуму в Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Гауляйтер так званої тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький заявив, що підписав розпорядження про початок підготовки до "референдуму" щодо "приєднання" до Росії. Водночас він не уточнив, коли він відбудеться.

Джерело: росЗМІ

На окупованому Запоріжжі готують псевдореферендум

Я підписую розпорядження Центральної виборчої комісії… про початок та підготовку проведення референдуму щодо возз'єднання Запорізької області з Російською Федерацією, - цитують його російські ЗМІ.

Він не повідомив, коли має відбутися псевдореферендум.

Раніше, у липні, Балицький говорив, що так званий "референдум про входження до складу Російської Федерації" відбудеться на початку осені.

Речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що РФ нібито не має відношення до проведення так званих референдумів на окупованих територіях України.

Річ у тім, що ці плани у жителів регіону. Це ж не ми проводимо референдум, - сказав Пєсков.

Перед цим у російських ЗМІ повідомляли, що у липні росіяни провели опитування на окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей щодо приєднання до Росії і підтримка цієї ідеї склала всього 30%.

Нагадаємо, що 7 серпня у своєму зверненні президент Володимир Зеленський попередив, що у разі проведення псевдореферендумів на окупованих територіях півдня України Росія закриє будь-яку можливість переговорів з нашою державою.

Позиція України залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент.

Раніше повідомлялося, що ймовірною датою псевдореферендумів є 11 вересня – день російського "єдиного дня голосування".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?